Aerul conditionat iti conditioneaza si starea de sanatate

Paradoxal sau nu in incercarea de a face bine si de a putea rezista temperaturilor foarte ridicate ajungi sa iti faci mai mult rau. Asa se face ca aerul conditionat este atat de frecvent o metoda care sa ofere un plus de confort in zilele toride insa in egala masura cel care aduce si anumite probleme cand nu se tine cont de detaliile de folosire.

In timp folosirea aerului conditionat duce la simptome precum nas infundat, dureri de cap si nu numai. Medicii au ajuns sa categorizeze astfel de cazuri punand diagnosticul de „sindromul aerului conditionat”. Se manifesta diferit de la caz la caz insa are in vedere mereu acelasi substrat de dureri in zona sinusurilor.

Pentru a evita astfel de cazuri mai intai de toate trebuie sa avem grija de modul in care folosim aerul conditionat. Spre exemplu filtrele aparatului trebuiesc inlocuite frecvent si avand in vedere ca acestea filtreaza doar aerul din interiorul unei incaperi trebuie sa tii cont de faptul ca acesta ar putea fi sursa ta de raceala, de tot felul de boli.

Mai mult decat atat sa nu uitam ca  nici diferenta prea mare de temperatura nu este un lucru benefic. In acest sens o diferenta prea mare si o trecere repetata de la un mediu la altul nu face altceva decat sa iti afecteze organismul ce incearca de fiecare data sa se adapteze mereu unui nou mediu. Asa ca nu depasi un maximum de 5 grade ca si diferenta de temperatura si de asemenea nu fa o trecere rapida, brusca catre mediul cu aer natural si cel cu aer conditionat.

Ca un ultim sfat conteaza si sa eviti bauturile reci care nu fac altceva decat sa iti destabilizeze temperatura interna a organismului. In egala masura acestea iti vor consuma energia de care de altfel ai nevoie intru cu totul alt sens.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these