Afla care este cheia succesului

„Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese” spune o vorba. Sau poate o scuza pentru acele momente in care ti-ai dori sa iti gasesti inspiratia sau sa te relaxezi mai degraba decat sa iti complici viata si sa iti consumi energia.

Pentru fiecare in parte exista o cheie a succesului se pare. Unii au nevoie de mai multa odihna, altii de o cafea, unii de o pauza. Daca e sa ne ghidem dupa reteta succesului propusa in cartea „The Triple Package: How Three Unlikely Traits Explain the Rise and Fall of Cultural Groups in America” descoperim ca avem nevoie de fapt de anumite aspecte:

  1. Complexul de superioritate. Desi privit si judecat la rece sa spunem sa te consideri superior inseamna intr-o oarecare masura sa crezi despre altii ca sunt inferiori, sa fii rasist, sexist etc. se pare ca acest lucru isi poate dovedi partea benefica in a te sustine sa crezi mai mult in tine, sa crezi ca poti si ca esti inzestrat sa faci mai multe decat altii. Pana la urma unii se nasc cu un noroc aparte.
  2. Nesiguranta. Pe cat de ciudat suna pe atat de adevarat caci a avea in acelasi timp un complex de superioritate si o senzatie de nesiguranta te face sa fii ambitios si sa nu pierzi ceea ce ai agonisit pana acum.
  3. Impulsul de moment. Pentru ca viata este si ea plina de suisuri si coborasuri, pentru ca nimic nu este perfect. Autorii acestui studiu spun ca pentru a avea succes trebuie sa invatam sa ne controlam instinctele de moment ca de exemplu cand spunem ca nu mai putem si dorim sa ne oprim. Rabdarea, rezistenta de a suporta situatiile dificile sunt in egala masura cele care pot contribui la atingerea telului in viata, in afacere, dupa caz.

Una peste alta nimeni nu iti poate garanta succesul si mersul lin in viata insa cel putin putem incerca sa lucram la propriile valori si pentru ce conteaza in viata.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these