Anomaliile roscatilor

Persoanele nascute roscat natural au parte de un sistem biologic mai diferit decat cel al oamenilor tipici. Este cea mai rara culoare de par din intreaga lume, iar impreuna cu acest lucru vine si un alt set unic de consecinte asupra sanatatii. Datorita unei mutatii genetice dar si a altor cazuri pline de mister, roscatii au parte de toleranta mai diferita la durere inregistrand si riscuri pentru anumite boli la care o persoana cu parul normal nu trebuie sa se fereasca.

Roscatii sunt unicornii umani

Abia in anul 2000 oamenii de stiinta au reusit sa descopere care gena este responsabila de parul rosu- proteina melanocortin MC1R. Cu totii avem parte de aceasta gena, dar cu toate acestea, aceasta gena sufera de unele mutatii, ceea ce determina nuanta rosie caracteristica, impreuna cu pielea palida, pistruii si ochii luminosi. Doarece MC1R a fost descoperita abia acum 15 ani in urma, oamenii de stiinta nu stiu valoarea exacta a celor roscati din intreaga lume. Estimarile actuale declara ca roscatii ar reprezenta 1-2% din populatia totala a lumii.

Roscatii mai sensibili la analgezice

Aceeasi mutatie MC1R care transforma parul lor in culoarea rosie, este responsabila de eliberarea unui hormon in creier care are abilitatea de a imita endorfinele. Astfel, endorfinele au mai multe functii, insa unul din rolurile lor principale este acela de a oferi amelioarea durerii. Acest lucru afecteaza modul in care organismul percepe semnalele durerii de la creier, determinand o sensibilitate mai ridicata la analgezicele opioide descrise. Ca si rezultat, roscatii pot lua doze mai mici de aceste medicamente pentru a ajunge la acelasi nivel de toleranta ca si ceilalti.

Detecteaza schimbarile de temperatura mai usor

Aceeasi mutatie care este responsabila de culoarea roscata a parului determina ca acestia sa fie mai sensibili la schimbarile de temperatura- chiar si acele foarte mici. Roscatii simt caldura si frigul mai rapid, iar schimbarile de temperatura par sa fie mai intense in cazul lor. Deci, daca esti o bruneta care se plange de frig, probabil ca cel mai bun prieten al tau roscat simte si mai rau frigul.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these