Asta nu iti va spune nimeni despre casatorie

mariaj

Sa fii casatorit nu este o lume de poveste in care toata lumea va fi la picioarele tale. Chiar daca se crede ca insitutia casatoriei este in egala masura o placere de viata in doi in egal masura este vorba de aspecte pe care nu ti le spune nimeni; se perpetueaza un mit ce ajunge sa fie marea dezamagire mai apoi.

Nu iti va spune nimeni despre casatoriei ca:

  1. Nu e un scop in viata. Poti evident si sa traiesti fara sa ai nevoie de cineva care sa iti fie alaturi. Ce-i drept trebuie poate sa fii putin mai tare si sa treci peste partea cu singuratatea.
  2. Nu te completeaza. Partenerul are si el situatiile lui si preferintele lui si nu te completeaza ba mai mult de n ori va veti certa la cutite si din cauza unor pareri contra.
  3. Nu vei fi de acord mereu cu partenerul si nici nu il vei vedea cu cei mai buni ochi de fiecare data. Insa ca si in viata se pare ca sunt cazuri cand efectiv iti dai seama ca esti parca din alta lume si alte ori cand il sorbi din priviri.
  4. Dragostea trece cu timpul. Insa in egala masura cu timpul dragostea se transforma in respect si intensitatea acesteia se vede.
  5. Mariajul nu trebuie sa aiba un final fericit. De fapt in concret nici nu are caci intervine moartea. Insa pentru ca scopul este acela de a invata ceva si de a descoperi ceva mai ales despre viata in doi cand nu merge nu merge- esecul este si el ceva din care ai ce invata.
  6. Mariajul parintilor nu te va „bantui”. Se spune ca asa cum au fost parintii tai ai si tu sanse sa fii. Cu alte cuvinte daca „moda” divortulurilor exista atunci ai mai multe sanse sa urmezi si tu aceeasi cale. De fapt, ce poate sa certifice asta? Nu e ca si cand trebuie sa faci asta si o vei face oricum.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these