Bicarbonat de sodiu-intrebuintari

Gospodinele stiu deja ca bicarbonatul de sodiu se poate folosi la mai mult decat prepararea prajiturilor si a aluaturilor dospite. Nu e ceva gresit sa avem cate un plic de bocardonat de sodiu in casa, pentru ca acesta ne poate ajuta sa inlocuim perfect unele produse de igiena personala, de curatare sau de dezodorizare. Pe langa faptul ca este un produs ieftin, fara chimicale toxice, este foarte eficient in orice gospodarie.

Mai jos aveti o lista de intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu:

1. ajuta la albirea dintilor, prin simpla lui presarare peste pasta de dinti sau utilizarea sa ca atare, direct pe periuta de dinti.

2. folosit ca scrub facial sau exfoliant pentru corp, aplicat prin masare in sens circular pentru a exfolia pielea.

3. cicatrizant in tratarea piscaturilor de insecte si mancarimi ale pielii. Se aplica in palma si se maseaza pielea umeda in locurile afectate.

4. ajuta la curatarea farfuriilor, oalelor si tigailor prin indepartarea grasimii si a resturilor de alimente de pe acestea.

5. curatarea argintului. Multe din obiectele de argint se curata cu o compozitie din apa si bicarbonat de sodiu, redand stralucirea acestora.

6. neutralizeaza mirosurile din frigider. Astfel, asezat pe o farfuriuta in fundul frigiderului, neutralizeaza mirosurile de la alimentele existente.

7. improspateaza mirosurile din sifoniere. Plasati o cutie cu bicarbonat pe un raft al sifonierului pentru a mentine aerul proaspat si a-l feri de mirosuri urate.

8. este un adevarat agent de curatare al fructelor si legumelor. Bicardonatul de sodiu este cea mai sigura si eficienta metoda de a inlatura murdaria si rezidurile de pe fructele si legumele cumparate. Se presara pe un burete umed si curat o cantitate mica si se clatesc.

9. elimina mirosurile urate din adidasi sau tenisi. Se presara o cantitata mica in interiorul incaltarilor inainte de a fi purtate si vor preveni accentuarea mirosurilor neplacute.

10. improspateaza animalele de plus, prin clatirea acestora, dupa care aplicam bicarbonat pe ele si lasam sa actioneze 15 minute inainte de a-l peria sau aspira.

Sperand ca am evidentiat suficiente intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu, va sfatuim ca acest produs sa nu lipseasca din baia si bucataria dumneavoastra.

 

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these