Bolile fularului

poarta fular

Este absolut normal ca pe timp rece de iarna sa te folosesti de tot soiul de esarfe. Fularul insa bine infofolit la gat ar putea fi si sursa ta pentru anumite boli. Crezi sau nu, fularul poate fi ceea ce iti afecteaza starea. Se pare ca a te baza pe el nu mai este atat de bine.

Infectiile in gat sunt intens favorizate de purtarea esarfelor sau a unui fular, spun specialistii. Si totul are sens prin senzatia de caldura pe care o avem. Asadar, cu cat purtam mai mult si mai intens aceste acoperamante pentru zona de gat cu atat pastarm un aer mai umed si mai cald in zona. Asadar, respiram din nou aerul filtrat prin fular. Un aer umed si deloc curat ce mentine infectia in gat la cote alarmante.

In stransa legatura cu efectele neplacute din purtarea esarfelor se numara si aparitia cosurilor. Cel mai adesea acest lucru se cauzeaza prin pastrarea zonei acoperite, cu un nivel ridicat de umiditate. Si sa nu uitam de asemenea ca porii se mentin acoperiti asa ca iritatiile in zona sunt absolut la ordinea de zi. Pentru femei insa ar putea fi chiar si mai grav cand fularul in cauza se murdareste si de machiajul purtat de zi cu zi.

Purtarea unui fular te face si sa ai un ritm gresit al respiratiei. Pentru ca esti tentat sa respiri pe gura si nu pe nas aerul nu mai este filtrat asa cum trebuie. Ajunge astfel la plamani plin cu praf si prea rece, de unde raceala este la ordinea de zi. Unde dai si unde crapa insa nu avem nevoie de un fular pentru a nu raci ci de unul tocmai pentru a gresi in acest sens.

Ciupercile sunt si ele frecvente pentru ca se dezvolta foarte usor in mediul umed creat de purtarea unui fular.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these