Bunatatea in ziua de azi

In mod clar, lumea ar putea beneficia mai mult de pe urma bunatatii si a compasiunii, deoarece traim in vremuri destul de egocentrice. Oamenii buni si calzi la suflet fac lumina chiar si in cele mai intunecate locuri ale lumii, ajutand la ridicarea nivelului de energie a unui anumit loc cu adevarat, iar din cauza societatii in care traim, bunatatea poate da nastere unui comportament auto-distructiv, mai degraba decat unuia plin de ajutor. Bunatatea ar trebui incurajata, insa nu atunci cand vine vorba de propria ta bunastare si fericire.

Are bunatatea rol negativ? DA!

Oamenii vor vedea ca esti prea bun si vor incerca sa profite de pe urma acestui lucru. In momentul in care incepi sa pui nevoile altora in fata nevoilor tale, oamenii vor incepe sa observe acest lucru, si se vor astepta tot timpul la un tratament „regal” de fiecare data. Avand o coloana vertebrala nu se traduce cu lipsa de simpatie fata de cei din jurul tau, ci inseamna ca te gasesti intr-un echilibru intre nevoile celor din jurul tau si nevoile tale personale. Este perfect normal sa mai zici si „NU” din cand in cand daca te simti coplesit sau pur si simplu nu esti de acord cu ceilalti- ai tot dreptul sa te aperi, fara a fi etichetat de cei din jurul tau ca fiind o persoana nepoliticoasa sau cruda.

Exista sanse foarte mari sa ai asteptari ridicate de la cei de langa tine. Nu te mai da peste cap pentru a face pe placul celor din jur, deoarece acestia nu iti vor raspunde la fel, si vei ramane profund dezamagit. Din pacate, nu toata lumea va emana acelasi nivel de bunatate si compasiune fata de tine, asa cum tu o faci cu altii, iar acest lucru va da nastere unui sentiment de dezamagire puternic in sufletul tau.

Oamenii vor incepe sa apeleze la tine doar cand vor avea nevoie. Acesta este cel mai trist aspect al faptului ca esti bun si cinstit cu altii. Unii oameni ar putea sa vada prin tine un mijloc de a-si atinge un scop, si te vor considera un instrument in calea realizarilor obiectivelor pe care si le-au propus. In ziua de astazi, bunatatea se traduce mai degraba ca un blestem, decat ca o binecuvantare. Totusi, tine minte ca oamenii nu pot profita de tine daca nu permiti ca acest lucru sa se intample.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these