Cat de important este micul dejun

Daca micul dejun nu ar exista organismul nu ar putea sa faca fata unor situatii pe parcursul unei zile. Te ingrasi desi nu mananci mult si asta inseamna din start un dezechilibru pentru ca o pofta nebuna te va face sa mananci foarte mult la pranz si pe parcursul zilei.

Micul dejun asa cum si numele ii sugereaza este indicat fara doar si poate. Pentru ca acesta iti ofera toate avantajele pentru ca o noua zi este o noua provocare pentru organism. In amanunt micul dejun iti ofera beneficii de care nu te poti lipsi:

  • Starea de bine. Pentru ca foamea poate face ravagii la propriu in relatia pe care o ai cu cei din jur. Exact ca si atunci cand nu esti suficient de bine odihnit te vei simti morocanos, iritat si pus pe harta cu cei din jur.
  • Confort psihic. Daca vei lua micul dejun alaturi de familie, de cineva drag socializarea in sine face ca masa in sine sa fie parca mai delicioasa. Pentru ca este si dovedit faptul ca mancarea asociata cu muzica buna spre exemplu ti se pare mai buna avem nevoie de un mediu placut.
  • Energie. Poate cel mai important aspect legat de prima masa a zilei se leaga de energia de care organismul tau are parte. E ca si cand ai oferi combustibil unei masini fara de care pur si simplu nu poate porni. Conteaza desigur si ceea ce mananci insa in primul rand conteaza sa faci asta.
  • Echilibru alimentar. Daca vei sari peste o masa nici bine nu se apropie timpul mesei si iti este o foame de lup. Intr-un ritm haotic si kilogramele vor fluctua si una peste alta organismul tau se va simti obosit si incarcat. Asa cum il inveti asa va functiona astfel ca o rigurozitate din acest punct de vedere este necesara.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these