Cateva mituri desfiintate

mituri

Exista atat de multe mituri incat nu mai stii ce sa crezi si ce nu. Asa ca de fiecare data cand te confrunti cu dileme pune la indoiala cand nu exista un substrat de adevar. Din aceeasi lista iata cateva mituri desfiintate:

  1. Nu este adevarat ca o portie de carne de curcan este cea care iti da si o stare de somn. Este adevarat totusi ca se va gasi in aceasta o cantitate de triptofan, cel menit sa induca o stare de relaxare si de somn insa cantitatea nu este mai mare ca in cazul altor tipuri de carne precum cea de pui.
  2. Sa mananci seara ingrasa este de fapt partial adevarat. Asta pentru ca la orele serii nu mai faci sport pentru a echilibra cu nevoia de a te mentine. Insa nu are alta legatura decat daca intreci masura si consumi mai multe calorii decat ar trebui.
  3. Trosnitul degetelor nu poate cauza artrita. Acel zgomot se datoreaza unei pungi de gaz de fapt si nu duce la alte probleme precum dureroasa artrita.
  4. Cancerul nu are tratament. Din nou, fals, mai ales daca se depisteaza inca de la inceput. Sunt situatii si situatii insa rapoartele arata ca in 80% din cazuri exista sanse si chiar reusita.
  5. Pierdem caldura prin cap sau de la cap. Inca de la mici varste parintii au tendinta de a infofoli copilul pentru a nu simti raceala aerului. Insa se pare ca in egala masura cu frigul simtit la nivelul capului este si frigul simtit la nivelul picioarelor. Asadar nu este o corelare adevarata.
  6. Daca ai dureri de spate ai nevoie de pauza totala. Este adevarat ca nu vei mai avea aceeasi conditie fizica insa fara miscare in fiecare zi durerile se resimt si mai tare si situatia are sanse sa fie si mai rea. Doar ca de data aceasta acea miscare si exercitiu fizic se concentreaza mai mult pe partea de recuperare medicala.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these