Se spune ca pentru micul dejun ar trebui sa mananci ca un rege, la pranz ca un print si cina ca un cersetor. Asta pentru a avea un echilibru in ceea ce priveste necesarul de vitamine, proteine si fibre ce il oferi organismului insa in egala masura sa eviti depunerea de grasimi.
Ce mancam seara
Pentru ca ultima masa din zi are o tendinta de a fi mai bogata in de toate pentru ca de multe ori nu se respecta un program de masa si asta face ca foamea sa se „acumuleze” nu este de mirare ca sunt probleme cu greutatea. Pentru o dieta la ceas de seara include in meniul tau urmatoarele:
- Iaurtul slab. De fapt mai toate lactatele insa cu un nivel mai scazut de grasime, un lapte degresat spre exemplu. Asta nu numai pentru ca iti va potoli foamea insa aduce si aportul de calciu de care ai nevoie. Mai mult decat atat calciul lipsa din organsim produce un hormon va favoriza depunerea de grasimi, ca si cand in lipsa de ceea ce are nevoie isi gaseste o alta maniera de a fi un sistem puternic.
- Curcanul. Ca o alternativa la carnea de pui sau de vita curcanul este satios si aduce aportul necesar si de fibre si de proteine. Fiind satios si consistent te provoaca sa faci alegeri bune astfel ca il vei asezona cu o salata delicioasa.
- Fructele de padure si migdalele. Se spune ca nu ar trebui sa treaca o zi fara sa consumi fructe si legume. Nu exclude cele doua pentru ca iti vor oferi o gustare rapida care sa iti alunge foamea. Si nu ingrasa. Ambele contin fibre astfel ca nu afectezi cu nimic silueta.
Dieta la ceas de seara este in schimb permisa cand tine de o regula per general sanatoasa. Cu alte cuvinte mentine un ritm sanatos pe parcursul intregii zile pentru a nu provoca un haos in ritmul metabolismului.