Ce consumi si iti scurteaza viata

Alegerile pe care le facem sunt cele care mai devreme sau mai tarziu isi vor arata importanta in viata noastra. Daca nu esti responsabil cu ceea ce mananci nu numai ca vei avea fluctuatii de greutate insa in egala masura iti vei afecta buna functionare a organismului, tintind atat catre sistemul digestiv cat si catre ficat sau stomac.

Multe din alimentele pe care le preferam sunt si cele care aduc un mai mic aport de vitamine si minerale in schimb sunt cele care pot scurta din anii vietii. Iata un top din acest punct de vedere:

  • Alimente procesate. Gustari, aperitive pe care le consumam adesea insa care vin cu doze de nitriti si nitrati, de altfel substante ce nu fac bine organismului. Evita pe cat posibil branza topita si mezelurile de orice fel ar fi ele.
  • Legumele. Contrar a ceea ce ai putea crede acele legume perfecte, mari si atat de aratoase nu sunt tocmai cele mai sanatoase. Este clar ca au fost trecute prin varii procedee pentru a arata astfel. Contin cel mai adesea azotati, azotiti, nitrosamine. Pe cat de greu de inteles ce inseamna si de pronuntat pe atat de daunatoare, trecute chiar si in lista de substante ce au potential cancerigen.
  • Margarina. Consumata cel mai adesea dimineata aceasta nu aduce decat grasimi ce cresc nivelul de colesterol. Calorii multe pentru nimic s-ar traduce intreaga poveste astfel ca se recomanda inlocuirea acesteia cu untul.
  • Nici cartofii prajiti nu sunt prea buni. Acestia contin amidon si dincolo de asta mai ales dupa ce ii prajim acestia au un nivel caloric exploziv.
  • Carnea de porc este cea mai toxica si cea mai grasa de asemenea. Pe langa faptul ca va creste colesterolul aceasta are potential de a declansa si de a agrava problemele cardiace.

Grija pentru ce mancam trebuie sa fie rutina zilnica.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these