Ce invata lumea despre Halloween

Adoptata de la americani ca si cand ar defini intreaga noastra cultura, Halloween-ul a devenit o sarbatoare atat de apreciata incat de la mic la mare toata lumea o adora. Ce avem insa de castigat sau de invatat din asta?

Pentru adulti este se pare inca un motiv de a sarbatori si atat timp cat este loc de o petrecere de ce nu. Insa cei mici sunt inca in formare si asta ar putea avea un mare impact in vietile lor. Asadar, cei mici pot invata si retine din aceasta sarbatoare ca trebuie sa fie unici, individuali. Chiar si prin simplul fapt ca isi aleg un costum ce se doreste a fi numai unul se intelege nevoia fiecaruia de a alege ceva deosebit. Ideea de a fi asa cum isi doreste il ajuta sa isi contureze caracterul si personalitatea in viitor.

De asemenea, cei  mici invata nu numai ceea ce tine de partea de cultura insa si ceea ce tine de bunele maniere. Chiar daca este cao traditie si marea majoritate o respecta asta nu inseamna ca este o obligativitate sa fie asa. Si pentru acele cazuri cand ti se tranteste usa in nas nu trebuie sa raspunzi cu acelasi mod de abordare. In plus, multumirea pentru ceea ce se primeste continua sa fie de un bun simt necesar.

Ce-i drept este si o parte negativa din asta cand cei mici invata sa le fie frica de intuneric spre exemplu. Invata ca exista mereu  un personaj rau si chiar si sa ii fie frica de ceea ce il inconjoara sunt urmari are acestei sarbatori. Insa de vreme ce copilul este invatat cu aceasta sarbatoare din punct de vedere psihologic se depaseste totul cu mult mai usor si de fapt sa adopta totul ca si cand ar fi vorba de o normalitate a vietii.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these