Ce lectii iti da propriul tau caine

Il cresti de mic, il inveti care sunt regulile tale si implicit ale casei insa asta nu inseamna ca propriul caine nu poate sa te invete si el la randul lui anumite aspecte despre viata. Vei fi surprins sa afli ca un necuvantator poate sa iti ofere exemple concrete:

  • Detinatorii de caini sunt obisnuiti sa imparta totul si astfel sunt persoane care interactioneaza mai bine si care stiu sa isi faca o echipa buna, sa lucreze cu oamenii.
  • Dezvoltare mai buna. Mai ales pentru cei mici sa creasca alaturi de un animal de campanie inseamna un plus in modul in care creierul sau se va dezvolta. Se pare ca in cazul in care este vorba de un catel exista mai multe sanse ca respectivul sa fie un copil stabil si cu incredere de sine.
  • Socializarea este si ea o parte importanta astfel ca cei care detin un animal de companie sunt oameni mai deschisi, mai sociabili, cei care au incredere in ei si isi doresc mereu sa cunoasca oameni noi.
  • Mancatul sanatos. Pare usor cand vezi la altcineva si mai greu cand trebuie sa aplici insa o data cu propriul catel iti dai seama ca ai nevoie de un program fix, stabil pentru orele de masa si ca trebuie sa ai grija de ceea ce consumi.
  • Activitatea fizica este si ea importanta de vreme ce simplele plimbari sunt cele care aduc aminte ca ai nevoie sa iti pastrezi un ritm satisfacator si simple miscari zi de zi iti imbunatatesc starea si ritmul organismului.

Pana la urma sa detii un animal de companie inseamna nu numai sa iti asumi o doza de responsabilitate ci si sa fii constient de asta. Totul pentru binele patrupedului insa se pare ca are avantaje si cand vine vorba de stapanii animalelor.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these