Ce nu stii despre celebra pizza

despre pizza

Pizza este in zilele noastre una din cele mai populare alegeri. Combina tot felul de gusturi si de produse si iti delecteaza papilele gustative cum nu face orice alt preparat. Sau cel putin asta spun cei care adora acest fel de mancare. Tocmai pentru ca are in continutul sau tot felul de produse satioase te satura si nu mai ai nevoie de altceva.

Pe cat de populara pe atat de putine lucruri se stiu despre ea. O inventie care pur si simplu ne surpride; iata cateva aspecte inedite despre pizza si drumul sau spre celebritate:

  1. Pizza nu se facea in trecut cu carne. Daca in prezent acum sunt atat de multe tipuri de pizza cu carne la inceputurile sale aceasta se realiza din legume, din branzeturi de o varietate aparte si cu o multime de sosuri.
  2. Din toata varietatea de topping-uri se pare ca salamul este cel mai popular din lume. Pe aceeasi lungime de unda este sunca si crezi sau nu se pare ca si stilul exotic cu ananas sau porumb.
  3. Vanzarea de pizza este la cote impresionante, de 5 miliarde. Din aceasta suma se pare ca 3 sunt numai ale celor din America- nu degeaba se spune ca aici se consuma foarte multa pizza si in general mancaruri de tip fast food.
  4. In 1905 se gatea prima pizza din America si asta in cadrul unui restaurant cu specific italian.
  5. Exista si recordul de cea mai mare pizza din lume, insemnand cea cu un diametru de 37 de cm.
  6. Pizza Hut este cel mai vestit lant de pizzerie, cu 12 mii.
  7. Pizza dateaza in Italia din 1830.

Prima pizza din lume de fapt a fost sa spunem o inventie caci se realiza efectiv din resturi de mancare si de aceea se asocia totul cu mancarea saracilor. In zilele noastre insa pizza este una din cele mai delicioase tipuri de mancare.

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these