Ce nu stii despre sucurile acidulate

suc acidulat

Preferinta pentru sucurile acidulate reprezinta se pare o caracteristica a vietii moderne pentru o mare parte din populatie, indiferent de varsta. Reprezinta o placere de consum de zi cu zi. Insa efectul nu este de ordinul sanatatii astfel ca acestea au sanse mari sa ne afecteze. Iata cum!

Afectiuni ale rinichilor

Reprezinta un efect comun din cauza acidului fosforic. Ca urmare a consumului de bauturi pline de acid se pare ca afectiunile renale au debut sau chiar se agraveaza. Ceea ce este mai grav tine si de varsta la care se intampla asta.

Afectiuni ale dintilor

Se stie deja ca astfel de sucuri sunt bogate la propriu in ceea ce priveste cantitatea de zahar pe care o contine. Asadar, cu cat preferam aceste tipuri de suc cu atat avem mai multe sanse ca sanatatea dintilor sa fie una de proasta calitate. Trebuie sa tinem cont de faptul ca nu numai zaharul in sine este ingredientul care afecteaza ci si faptul ca acidul din suc afecteaza suprafata dintilor, smaltul acestora.

Indulcitorul din ele este si el mai departe cauza problemelor cardiace sau chiar ce tin de inceputul de diabet. Intr-un scenariu sumbru se pare ca problemele nu se opresc aici. Aceeasi aciditate cu tot cu reteta in sine pot afecta si digestia, mai ales pentru cei care au probleme cu stomacul, cu refluxul gastrointestinal. Spre exemplu se vor accentua arsurile si senzatiile foarte proaste asociate cu acestea.

Nu in cele din urma se trage un semnal de alarma asupra faptului ca acidul din sucurile ce le gasim in comert sunt si cele care pot afecta sistemul reproducator mai ales in randul femeilor. Din cauza continutului de bisfenol A aceste tipuri de sucuri sunt total de evitat pentru ca ar putea fi cauza unor dereglari hormonale.

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these