Ce porti vara aceasta

Papucii sunt un bun indice din punct de vedere estetic. In egala masura cu fiecare decizie in acest sens iti trasezi singura anumite limite de confort. Spre exemplu slapii pe cat de confortabili pe atat de mult iti insala aparentele.

Ce porti vara aceasta

Slapii sunt desigur varianta cea mai simpla a celor care isi cauta o pereche de incaltari. Fie ca sunt acei papuci de casa, de plaja fie ca sunt sandalele elegante pe care sa le porti la iesiri si evenimente te avanti sa cumperi acei slapi cu barete intre degete. Te avanti sa porti slapi si sandale cu o mai mare deschidere. De fapt iti afecteaza sanatatea picioarelor mai mult decat crezi.

Contrar a ceea ce cred unii slapii pun foarte mare tensiune pe degete. Incordate de a sustine toata talpa acestea sunt mereu sub presiune deci de unde confort. De aici si pana la o deformare de incheieturi sau chiar a degetelor nu mai este decat un mic pas.

Asta ca sa nu ne mai aducem aminte si de bacteriile ce te inconjoara. Slapii sau sandalele sunt la nivel apropiat cu solul; asta inseamna o sumedenie de bacterii caci pantofii cu toc asa cum sunt ei mai dificil de purtat sunt fara doar si poate benefici de a te feri de praf si mizerie. Cu siguranta ca ai observat si tu cata mizerie se aduna.

Vorbind deja de aspecte ce merg mai departe faptul ca nu ai o sustinere, un pantof care sa se muleze pe picioar aduce o mare presiune si pe talpa piciorului. Specialistii spun ca la un moment dat purtarea intensa a slapilor poate duce la aplatizare. Noroc ca vara tine numai 3 luni pe an.

Si daca crezi ca numai mersul pe tocuri este cel care aduce presiune pe picior ei bine testul cu slapii iti dezvaluie ca nici asa nu este bine. Presiunea ce o ai din cauza faptului ca nu ai un suport mai fix pe picior si practic de teama sa nu iti pierzi papucii duce la o forma de tensiune ce in cele din urma te face sa mergi cu pasi marunti si sa pari caraghios ca si cand ai merge pe tocuri si ai dureri.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these