Ce te afecteaza si nu stii

echilibru psihic

Nu conteaza numai sa fii un om sanatos din punct de vedere clinic ci si sa iti mentii un echilibru din punct de vedere psihic si mai ales emotional. Sunt lucruri pe care le faci si nu iti dai seama cat de mult de afecteaza din aceste puncte de vedere. Descopera cum iti faci rau singur:

  1. Cumperi ca sa umpli un gol. De fapt asta nu va face altceva decat sa iti adanceasca o stare de spirit. Il vei pedepsi ca te-a lasat balta cand ii vei cheltui ceva bani din economii. Sau daca el se distreaza tu macar sa arati bine. Insa in scurt timp iti dai seama ca nu are cine sa iti admire noua rochie. Te vezi adunand lucruri  insa emotional vorbind asta nu are cum sa te ajute. Si mai faci si gaura in buget.
  2. Te atasezi prea mult de relatii si oameni. Traim printre oameni si ii iubim insa sa nu uitam ca la un moment dat unii se duc. Unii de asemenea te vor dezamagi si te vor face sa suferi mai mult decat ai crede. Lumea nu este perfecta si se pare ca pe cat de mult tii la un om pe atat de mari sunt asteptarile si in egala masura te vei lovi de situatiile in care suferi nemarginit.
  3. Obiceiuri bune insa exagerate. Ajungi sa fii prea rigid cand vine vorba de schimbari daca vei tine atat de mult la obiceiurile tale si numai ale tale. In orice situatie ar fi cel mai bine este sa pastrezi moderatie in toate.

In fiecare zi esti predispus la tentatii care iti pot provoca un dezechilibru cand vine vorba de starea ta emotionala. Exista sanse ca psihicul tau sa cedeze tocmai de aceea flexibilitatea in gandire este cheia.

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these