Ce traditii se respecta in cea mai lunga noapte

revelion

Cu pasi repezi vine si sfarsitul de an, marcat asa cum se cuvine. Ba chiar se petrece atat de mult, ca pentru fiecare luna a anului ce tocmai a trecut. Insa dincolo de ceea ce ar putea sa fie sa spunem de asteptat exista si o serie de traditii ce se pastreaza. Pentru noroc si nu numai, pentru starea de bine si totul bun ce ne dorim in anul urmator ne dorim sa pastram o regula a unor traditii aducatoare de noroc.

Din sirul de traditii ce se pastreaza pentru aceasta noapte se numara:

  1. Lenjeria rosie sau orice rosu in vestimentatie. Se spune ca este culoarea pasiunii deci de la sine inteles ce isi doreste fiecare.
  2. Mancatul pestelui. Superstitiosii spun ca daca se consuma peste in aceasta noapte sansele dunt mai mari de a se evita problemele in anul ce vine, ca si cand vei evita cazuri nefericite la fel de lin precum face pestele in apa. In orice caz, pentru ca este o masa sanatoasa chiar si nutritionistii apreciaza acest lucru si il indica.
  3. Boabele de struguri. Se spune ca daca se consuma cate un bob de strugure pentru fiecare bataie de ceas in noaptea dintre ani se vor indeplini toate cele 12 batai de orologiu, ce corespund celor 12 luni din an.
  4. Ravasele. Acestea sunt destul de comune si prevestitoare de noroc sau in orice caz de destin asa ca multe popoare ajung sa aleaga aceasta cale. Sub o forma sau alta ravasele sunt cele incantatoare si adesea adoptate, chiar daca este vorba de un ban ascuns intr-o placinta.
  5. Fructele. Si ele o masa sanatoasa, mai ales acele fructe rotunde sunt placerea filipinezilor mai ales, care au o atractie maxima pentru forma rotunda, cea perfecta in viziunea lor.
  6. Spartul paharelor. Daca grecii au spartul veselei altii au spartul paharelor, ca o forma de a alunga spiritele rele, ghinionul si asa mai departe.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may also like these