Ce trebuie sa faci pentru a fi mai productiv

Timpul parca nu mai ajunge pentru nimic. Cand sa te mai gandesti si la tine ai pierdut parca trenul. Dormi mai putin, citesti mai putin, munca e musai, sa mai ai si timp de casa deja ar trebui sa fii un om cu puteri extra sa faci fata tuturor provocarilor si nevoilor.

Pentru ca toate sunt urgente si necesare trebuie sa iti imparti timpul. Sa fii productiv, eficient si cu timp pentru toate incepe cu organizarea lui:

  • Fa liste cu treburile de peste zi. Asta iti va sectiona mai bine munca si te va face sa nu pierzi timp ci in functie de prioritate sa faci ceea ce trebuie si cand trebuie. Iti va fi poate mai greu la inceput insa ce e negru pe alb iti mentine un program bine stabilit.
  • Invata sa te cunosti si functioneaza dupa asta. Dimineata este poate timpul cel mai prielnic pentru a rezolva unele lucruri, cand ai mintea limpede si odihnita. Sunt insa unii care in primul rand nu sunt matinali si functioneaza mai bine din punct de vedere a productivitatii dupa masa. Alege perioada cea mai favorabila pentru tine ca un plus inca de la bun inceput pentru a face fata tuturor lucrurilor.
  • Munca cu pauze. Este dovedit faptul ca pauzele lungi si dese sunt cheia marilor succese. Specialistii sustin ca ideal ar fi sa lucram 45 de minute cu 10 minute de pauza insa cum nu suntem la scoala vom redefini acest lucru. Oricum ar fi permite-ti sa ai o pauza din cand in cand.

Dar nu vei face nimic fara energie. In acest sens trebuie sa ai grija de cei mai importanti factori: lumina, odihna, hidratare si oxigen. Pentru ca organismul si mintea sa ne sustina sa putem face fata tuturor sarcinilor intr-o zi si pe termen lung avem nevoie de cateva aspecte, de aer curat, de minte limpede, de un echilibru din toate punctele de vedere.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these