Cele mai frumoase poduri din lume

poduri

Poduri mobile, poduri din piatra, poduri noi, poduri istorice- toate sunt imagini simbol globale, insa exista si poduri de care nu ai auzit probabil niciodata. Podurile sunt constructii care fac legatura intre doua regiuni, unesc locuri diferite si impresioneaza prin maiestria lor. Iata care sunt cele mai impresionante poduri din lume.

Poduri impresionante

Golden Gate Bridge- proiectul de patru ani de zile se intinde peste stramtoarea Golden Gate, conecteaza San Francisco de Marin County, culminand prin faptul ca a devenit cel mai lung si cel mai inalt pod suspendat din lume, atunci cand fost deschis in 1937. Astfel, Golden Gate a reusit sa isi mentina recordul pana in anii 1960. Insa, podul Golden Gate iese in evidenta si este renumit in intreaga lume mai ales din cauza unui singur lucru: culoarea.

Ponte Vecchio- nu treci peste Golden Gate Bridge asteptandu-se sa gasesti o piata sau un mall. Dar, in urma cu cateva secole, era un lucru normal pentru ca shop-urile si magazinele sa se intinda pe poduri. Acesta este cazul si cu Ponte Vecchio din Forenta, Italia. Reconstruit dupa o inundatie care a avut loc in anul 1345, un „upgrade” in 1565 a adaugat inca o poveste la acest pod. Ponte Vecchio este singurul de acest gen din Florenta care a supravietuit celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Magdeburg Water Bridge- Podul de apa care traverseaza raul Elba devine cel mai lung apeduct navigabil din lume, cu mai bine de 915 metri. Construit in anul 2003, noul pod de apa in apropiere de Berlin a schimbat totul in ceea ce priveste navigarea pe apa.

Sydney Harbour Bridge- acest pod care traverseaza Sydney Harbour are o istorie mai lunga decat ti-ai fi inchipuit. Deschis in anul 1932, dupa opt ani de constructie, podul din otel este extrem de rezistent la schimbarile bruste de temperatura. La cei 50 de metri inaltime, acest pod a fost cel mai inalt pod din lume pana in anul 2012.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these