Consumul zilnic de apa calduta

apa cu lamaie

Chiar daca ne place sau nu ne place sa credem, apa este unul din cele mai importante resurse de hidratare ale organismului, pentru ca de cele mai multe ori ne lipseste aportul de apa si ne simtim lipsiti de putere.

Se spune ca atunci cand bem apa, indiferent daca este iarna sau vara, beneficiile pe care le are asupra organismului sunt majore, incat optinem in prima faza o stare de bine, pentru ca mai apoi sa ne dam seama de buna functionare a tractului urinar.

Benficiile consumului de apa calduta

Consumul a cel putin 2 litri de apa pe zi ne ajuta sa ne detoxifiem organismul, in aceeasi masura in care il hidratam, motiv pentru care si medicii nutritionisti recomanda consumul unui paharel de apa calduta, insotita cu o felie de lamaie zi de zi.

Pentru ca are rol in circulatia, apa calduta ajuta la eliminarea rapida a toxinelor, relaxand muschii in aceeasi masura. Faptul ca se regleaza fluxul sanguin si i se asigura o mai buna circulatie inseamna ca se va combate imatranirea prematura a tenului, pentru ca acesta sa nu fie uscat si dezhidratat.

Apa calda stimuleaza functionarea metabolismului, incat consumul acesteia ajuta la arderea caloriilor, la dizolvarea tesutului adipos, incat intreg corpul isi va recapata elasticitatea.

Apa calduta consumata dimineata elimina respiratia si mirosurile neplacute de la nivelul gurii, incat microbii nu vor avea nici o sansa sa persiste intreaga zi la nivelul bucal. Este indicat sa bem un pahar de apa inainte de a lua micul dejun, pentru a favoriza digestia alimentelor din stomac si pentru a scapa de starile de balonare, indigestie sau costipatie.

Ideala in viata de zi cu zi, apa plata, cu lamaie sau fara, ajuta la prevenirea diferitelor tipuri de infectii, incat actioneaza ca un pansament antiinflamator si antibacterian. Lamaia are si ea rolul sau, incat acidul continut de acestea actioneaza ca un dezinfectant al tuturor organelor interne.

 

 

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these