Copilul tau are talent?

De la nastere si pana la perioada gardinitei, copilul tau se poate dezvolta din mai multe aspecte sau caracteristici. Fie ca este vorba de o dezvoltare fizica, psihica, una morala sau comportamentala, copilul de cele mai multe ori stie ca ii place sa faca un anumit lucru sau nu. Din acest punct de vedere, este bine sa ii acordam copilului libertatea de care are nevoie pentru a se dezvolta in ritm armonios si in acord cu varsta sa.

Perioada caminului sau a gardinitei presupune o etapa in viata copilului cand acesta este suspus interactiunilor sociale si ludice, care il fac sa isi accentueze unele abilitati sau sa intreprinda unele aptitudini. Prin intermediul jocurilor in clasa, copilul este condus de o educatie care are ca scop corectarea trasaturilor si evidentiearea caracteristicilor psihice si comportamentale. Educatia modeleaza si transforma copilul in asa maniera incat noi ca si parinti ne putem da seama daca acesta are o inclinatie spre un sport sau spre o abilitate practica.

talent desen
talent desen

Fie ca este vorba despre pictura, desen, muzica, gastronomie, copilul poate dezvolta abilitati care sa il ajute in viitor si care sa il defineasca in personalitatea sa, pentru a fi unic si valoros in felul sau. De exemplu daca are inclinatii spre jocurile lego, ii va placea foarte mult sa fie arhitect sau proiectant in constructii. Daca ii place muzica poate va dezvolta abilitati de cantaret sau dansator, iar daca ii place sa deseneze si sa coloreze de mic, cu siguranta va face asta in fiecare zi si isi va dezvolta propriul comportament artistic, putand ajunge pictor sau sa adopte o meseriie adiacenta acestui talent. Daca ii place sa te ajute in bucatarie si face acest lucru cu drag, intr-o zi poate ajunge un mare maestru bucatar.

Ca parinte, fii implicat in fiecare activitate a copilului tau si fii tu cel care il ajuta sa isi descopere si sa isi urmeze talentul.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these