Cu si despre inselat, intre mit si adevar

Se spune ca o mai mare predispozitie de inselat se afla in randul barbatilor si asta pentru ca acestia au fost mereu vanatori, inca de la inceputuri. Se intelege ca pentru acestia femeile sunt o prada, deci continua mereu si mereu sa caute alta.

Sa fie oare acesta adevaratul motiv pentru care un barbat inseala? Motive sunt numeroase insa nu si toate credibile. Dintre cele mai comune se numara:

  • Lipsa de apreciere. Cu senzatia ca fac mereu ceva spectaculos si nou se pare ca barbatii asteapta de fiecare data laude. Cand nu mai exista aceeasi apreciere din partea sexului opus, ei fac inevitabil o comparatie si ajung astfel sa isi caute amanta, convinsi ca asa le este mai bine.
  • Nici posesivitatea nu este tocmai ceea ce le place barbatilor. Acestora le place sa simta libertatea si nu sa fie constransi asa ca acolo unde sunt ingraditi de fapt vor face exact opusul si vor „fugi” in bratele alteia.
  • Lipsa sprijinului. Daca in prima faza suna mai degraba a tactica de femeie, iata ca sunt si barbati care ajung sa aiba parte de cazuri in care se simt fara apreciere, pe care o vor cauta clar in alta parte.
  • Ideea de nou. Psihologii vorbesc destul de mult de ceea ce tine de nou. Un barbat isi va dori sa simta adrenalina si nu plictis, ceea ce face ca noul sa ii atraga. Pur si simplu, cauta ceva nou de fiecare data si vor avea parte de aventuri ca drept rasplata. Tocmai de aceea in 8 din 10 cazuri nu sunt implicatii emotionale.

Lista de motive nu se opreste aici caci pana la urma ne gasim tot felul scuze pentru anumite actiuni, doar din ideea de a ne disculpa. Mai degraba trebuie sa ne gandim unde anume am gresit ca si cuplu.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these