Cum iti dai seamna ca propriul copil este fericit

copil fericit

Copilaria este cel mai important stagiu prin care poate trece un copil si implicit implica mai multe activitati, mai multe bucurii, dar si mai multa companie din partea intregii familii si a prietenilor. Acum noi suntem adulti si ne gandim ca este cazul sa ne ingrijim de fericirea copilului astfel incat fiecare copilarie sa fie unica, sa fie amuzanta si sa fie plina de aspecte pozitive pe care copilul le poate urma in decursul vietii.

Din cand in cand este important sa mai acordam atentie si comportamentului copilului, incat actiunile nesigure, cuvintele si unele tabieturi gresite il pot conduce spre un drum lipsit de interes si de formare profesionala. Si totusi, cand iti dai seama ca propriul copil este fericit, ca are o copilarie linistita si plina de amuzament?

Cand este dificil sa ii pui la somn….

Somnul este un aspect important pentru cresterea copilului si implicit il ajuta sa isi formeze un program pentru odihna. Atunci cand intampina probleme de acest gen este important sa nu ridicam vocea si nici sa apelam la o problema care va dura o perioada buna de timp. Psihologii spun ca dezvoltarea copilului incepe odata cu propriile ganduri, cu propriile actiuni si sentimente, odata cu propriul dialog intern. Abilitatile de a visa si de a-si imagina vor face ca procesul de somn sa prinda mai multa culoare si sa fie mai interesant. Nu considera ca este neascultator si incearca sa te obisnuiesti ca este sanatos sa urmeze propria rutina de somn.

Copilul vrea prea mult de la parinti

Multi parinti au observat ca cei mai multi copii fericiti tind adesea sa ceara mai mult de la parintii lor. La inceput, vor sa fie purtati in brate pentru a nu merge pe jos, iar mai apoi vor mai multa atentie. De obicei copiii se bucura atunci cand merg la o plimbare cu parintii, plus ca invata sa comunice mai mult cu acestia, invata sa depinde de ei. Copiii fericiti sunt cei care se bucura de prezenta oricarui membru de familie, de ceea ce inseamna joaca si implicit de ceea ce le aduce bucurie.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these