Cum iti distruge stresul sanatatea

stres

Din cauza stresului slabesti, ai par alb si asa mai departe. Povestile sunt multe insa au un substrat de adevar. De fapt stresul afecteaza mai mult decat ai crede, nu mai tine numai de starea pe care o ai ci implicit si de modul in care iti functioneaza organismul.

Poate ca nu stiai insa stresul este cel care:

  1. Afecteaza copiii inca din perioada uterina. Se ppate transmite si nu numai ca o gena care ajunge de la parinti mostenita si de copii. Pur si simplu, ii afecteaza in modul in care se dezvolta si chiar si mai mult le fromeaza un caracter de om nervos.
  2. Stresul alimenteaza bolile. Spre exemplu un studiu in ceea ce priveste cancerul a scos la iveala ca tratamentele folosite nu isi aveau rostul cand stresul intervenea si parca proteja acele celule.
  3. Stiai ca stresul poate si reduca nivelul de inteligenta? Si nu tine de faptul ca in momentul in care esti stresat nu mai poti gandi limpede ci de faptul ca in timp materia cenusie se pare ca se micsoreaza la propriu. Din nou, studiile demonstreaza faptul ca stresul poate sa reduca din inteligenta.
  4. Stresul te imbatraneste. Si asta este valabil atat pentru ceea ce inseamna aspectul fizic cat si cand vine vorba de organismul tau per total. Cu alte cuvinte atat  mintea are de suferit cat si aspectul tau de la caderea parului si pana la albirea parului.
  5. Stresul duce la depresie. Poate ca una din cele mai comune situatii care se cunosc. Stresul adanceste starile de depresie.
  6. Bolile cardiace se alimenteaza si ele din stres.

Nu degeaba se spune ca efectul placebo este cel care ar putea ajuta. Si cu cat crezi mai mult ca esti intr-o pasa proasta cu atat adancesti starile pe care le ai si te imbolnavesti mai tare.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these