Cum poti scapa de firmele de recuperari creante?

Una dintre problemele curente cu care se confrunta o parte mare de romani este recuperarea de creante. Se pare ca multi sunt asaltati zi de zi de scrisori si telefoane prin care li se solicita achitarea unor anumite sume de bani sub diverse pretexte. Cei care au trecut deja prin aceste tipuri de procese stiu deja cat pot fi de solicitante si consumatoare de timp si de rabdare.

Insistenta celor care se ocupa cu acest tip de activitate este, de cele mai multe ori deranjanta. In majoritatea cazurilor, cei care intra in contact cu diversele persoane in scopul recuperarii unor credite bancare, evita sa isi spuna numele, tocmai pentru a nu putea fi ulterior identificati.

Persoanele care au atins limita rabdarii si doresc ca lucrurile sa se rezolve cat mai repede cu putinta, ar trebui sa ia in calcul faptul ca aceste telefoane si scrisori pe care le primesc repetat ar putea fi asimilate cu infractiunile de santaj si de amenintare. Toate informatiile referitoare la acest aspect sunt mentionate in Codul Penal. Asadar, cei care isi doresc cu adevarat sa scape de acest stres, ar putea lua in considerare si aceasta varianta juridica.

Ce trebuie sa stii despre firmele de recuperari creante?

Esti instiintat de faptul ca ai intrat in vizorul unor astfel de firme printr-o notificare scrisa. Asa opereaza aceasta categorie de firme. Exista si anumite formulari specifice pe care acestia le folosesc in majoritatea cazurilor. Felul in care se exprima si maniera in care prezinta problemele ajung chiar sa te sperie de multe ori.

In cadrul acestor notificari trimise in scopul unor recuperari creante, iti vor fi aduse ca motive principale comportamentul, sursa ta de venituri, statutul tau si conduita sociala.

Acestia pot recurge si la metode din ce in ce mai deranjante, cum ar fi verificarea adresei la care locuiesti sau ale proprietatilor pe care le detii sau alte acte asemanatoare. Exista anumite lucruri de care se pot folosi pentru a va influenta intr-o masura destul de mare. Deseori acestia trimit notificari si autoritatilor financiare pentru a le alerta cu situatia ta financiara, act pe care nu sunt deloc indreptatiti sa il faca.

Ce poti tu sa faci in acest scop? Cum reactionezi cand esti santajat si amentintat de o firma de recuperari creante in acest fel? Lasi ca lucrurile sa evolueze si sa iti creeze stres sau incepi sa faci ceva in aceasta privinta?

In oricare dintre cauzele mentionate mai sus exista o portita de iesire pentru victime. Fiecare trebuie sa gaseasca avocatul potrivit care sa il ajute in functie de situatia cu care se confrunta si de gravitatea lucrurilor. Ai grija sa gasesti o persoana care se ocupa special de recuperarile de creante si nu are o alta specialitate.recuperari creante

Reprezentantul legal trebuie sa fie capabil sa te scoata din situatia in care te afli prin instrumente juridice. Atat timp cat acesta va gasi portita ideala de iesire, vei putea scapa definitiv de amenintarile acestor firme. Vei vedea ca la finalul notificarilor trimise, acestia vor incerca sa te manipuleze. De obicei mentioneaza cum doresc ca totul sa se incheie intr-o maniera amiabila si ca va pun la dispozitie posiblitatea de a plati datoria fara a se lua masurile de care au mentionat in cuprinsul notificarii.

Sa stii ca acestia se folosesc de fel si fel de pretexte pentru a incerca sa te influenteze, sa te convinga, sa te persuadeze. Nu uita sa tii cont de cele despre care s-a vorbit peparcursul acestui articol pentru a avea o posibilitate de a remedia eficient problema.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these