Cum sa folosesti cuptorul cu microunde

cuptor microunde

Desi nu pare mare filozofie se pare ca a folosi un cuptor cu microunde nu este totusi atat de simplu de folosit. Implica pana la urma si anumite cerinte de setare care sa faca ca mancarea din cuptor sa fie incalzita corespunzator.

In primul rand te-ai gandit de ce poate mancarea nu este tocmai incalzita corespunzator pentru ca a fost vorba de o  cantitate prea mare? Asa se face ca se recomanda ca mancarea sa fie dispusa intr-un strat cat mai subtire si mai mult decat atat sa fie asezata intr-un castron/vas rotund. Explicatia este una simpla si anume tine de nevoia ca undele ce incalzesc sa nu se „blocheze” spre exteriorul vasului, incalzind mai mult in aceasta zona. In plus, cu cat este intr-un strat mai subtire cu atat mai bine pentru ca se incalzeste mai usor.

De asemenea, se recomanda sa se tina cont de acoperirea mancarii de orice fel. Asadar, aseaza o folie de plastic peste mancare. Poate fi de asemenea vorba de un servetel umed. Aceasta metoda te va ajuta nu numai sa incalzesti mancare la propriu ci si sa o pastrezi la un nivel de umiditate care te ajuta sa consumi mai apoi mancare de calitate. Nu prea uscata, nu prea fada. In plus, dezghetarea spre exemplu se va realiza de asemenea mai buna pentru ca aburul ce rezulta patrunde adanc in mancare.

Cum faci sa incalzesti mai multa mancare in acelasi timp? Este de fapt mai simplu decat ai crede. Pune totul intr-un strat destul de subtire, cu o forma de rotund. Plaseaza o cana in acel cerc si peste aseaza o alta farfurie cu mancare. Practic iti vei incalzi doua portii de mancare in acelasi timp. Desigur, va trebui totusi sa schimbi locurile pentru incalzire uniforma.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these