Raceala este un inamic de temut atunci cand vine vorba despre cariera noastra sau timpul nostru liber. Nimic nu pare sa ii stea in cale. Tusim, ragusim, ne doare capul, nu ne mai putem concentra. Acestea sunt doar cateva din simptomele unei raceli. Iar cand situatia se agraveaza nu putem decat sa apelam la medici si la medicamente.
Ce putem face pentru a preveni raceala ?
Pentru a preveni raceala trebuie sa ne imbracam adecvat conditiilor meteorologice de afara. Schimbarile de temperatura ne pot influenta in rau starea de sanatate. O alta masura pe care trebuie sa o luam pentru a preveni raceala este consumul de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant natural care elimina microbii si previne raceala. Exista si alimente care trebuie evitate pentru a evita durerile de gat. Spre exemplu trebuie sa evitam inghetata sau alte alimente reci, gheata si sucurile foarte reci.
Pentru a preveni raspandirea microbilor, este indicat sa consumam antibiotice naturale cum ar fi ghimbirul, usturoiul sau cuisoarele. Trebuie de asemenea sa ne spalam pe maini inainte de a manca, sa dezinfectam obiectele cu care intram in interactiune des si sa evitam sa preluam microbii de la persoanele racite din jurul nostru.
Uneori racim din cauza ca sistemul nostru imunitar este slabit. Pentru a ne intrari sistemul imunitar putem lua in fiecare zi un supliment de multivitamine si multiminerale. Este mai bine sa luam ca suplimente multiminerale, in loc de suplimente cu minerale diferite. Acest lucru se datoreaza faptului ca foarte multe minerale au nevoie de alte minerale pentru a fi absorbite.
Toate metodele mentionate mai sus sunt folositoare in prevenirea racelii, insa nu garanteaza disparitia acesteia.
Raceala se prezinta cu diverse simptome si in diverse forme. O raceala poate avea o forma mai usoara. Daca, insa, simptomele racelii se accentueaza, este recomandabila consultarea medicului.