Cum sa opresti evolutia unei raceli

previne raceala

Se spune ca mai bine previi decat sa tratezi asa ca pe acest principiu interesul este acela de a tine la distanta bolile. Insa cel mai frecvent se intampla sa racesti caci trecerile de sezon sunt cele care dau batai de cap.

Chiar daca nu ai prevenit aparitia racelii poti totusi sa o opresti din evolutie pana cand sa fie prea tarziu si mai accentuata. Iata cateva sfaturi in acest sens:

  1. Evita stresul. Te vei gandi ca treaba ai tu cu acest aspect. De fapt stresul este cel care ar putea declansa totul si mai mult decat atat cel care poate accentua o boala. Asa ca ai sanse de la 35 pana la 60% ca banala raceala sa fie agravata de stres.
  2. Consuma produse bogate in zinc sau ia suplimente de asa natura. Se pare ca studiile demonstreaza faptul ca o cantitate considerabila de zinc este cea care aduce o reducere a perioadei de boala si o poate stopa. Rau nu are ce sa iti faca.
  3. Hidratarea e musai si asta pentru ca elimini mai usor virusii, bacteriile din mucoasa de asemenea. Pana la urma chiar si inceputul de raceala se poate retrograda.
  4. Gargara este si ea importanta caci daca ai un inceput de infectie in gat ai putea sa elimi mai rapid acei virusi care iti pot provoca o raceala serioasa. Gargara o poti face cu ceaiuri sau cu produse speciale insa si cu produse naturiste.
  5. Probioticele joaca si ele un rol extrem de important si asta pentru ca sistemul imunitar slabit inseamna rsic de boala clar. Si cum acesta se afla in intestinul gros trebuie sa ai grija de ceea ce consumi.

Asadar, sa previi nu tine numai de nevoia de a lua medicamente sau de faptul ca trebuie sa te mentii departe de orice. Insa micile detalii fac marea diferenta.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these