Perioada de trecere dintre sezoane este adesea cea care aduce cel mai mare risc de a raci. Racim pentru ca nu ne imbracam adecvat insa motivele sunt cu mult mai diverse. Asadar, in prima faza trebuie sa intelegi cum sa te feresti de boala.
Preventia este cel mai bun remediu
Grija fata de cei din jur. Chiar daca tu tii cont de partea de igiena si de preventia contra racelilor cand cei din jur sunt deja virusati ai egale sanse sa te imbolnavesti. Asadar, se crede ca a da mana cu cineva reprezinta cu 20% mai multe sanse de a lua boala. In cazul barbatilor este asadar mai riscant.
Lipsa de somn. Chiar daca pare ciudat se pare ca lipsa de somn este cea care afecteaza imunitatea implicit si de aici doar un singur pas pana cand ajungi in punctul de a raci. Se crede ca trebuie sa se respecte regula de 8 ore de somn si in cazul femeilor chiar de 9 ore in cazul ideal.
Racesti pentru ca temperatura scazuta ce iti afecteaza nasul face ca acest mediu sa fie unul propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Asadar purtarea unei esarfe este musai pentru perioada rece.
Ai grija cum speli. Pentru ca in mediul exterior orice din jurul tau ar putea fi o sursa pentru boala hainele pot transporta si ele virusi. Partea proasta este ca acestia nu dispar la temperaturi mai mici de 40 de grade asadar cand speli ar trebui sa tii cont si de acest factor.
Consumul de zahar are si el un contribut in posibilitatea de a raci. Asta pentru ca la fiecare portie de zahar se pare ca organismul are un soc. In tot acest rastimp se pare ca sistemul imunitar este afectat asadar reducerea consumului de zahar iti face imunitatea mai alerta in a lupta cu virusi de boala.