Cum scapi de raceala – stil natural

raceala

Nu trebuie sa apelezi la medicamente de fiecare data cand racesti. Mai ales racelile simple de sezon sunt comune si nu ar trebui tratate cu antibiotice. Este o greseala care ne duce la o imunitate proasta si o mai mare predispozitie la alte boli.

In stil natural spre vindecare

Daca esti tipul de om care se bazeaza mai mult pe stilul natural ar trebui sa stii ca exista si alte cai sa te vindeci. Asadar, cat timp nu te stii cu anumite complicatii si nu faci febra ai putea urma un „orar” de vindecare de genul:

  • Incepe la prima ora a diminetii cu un dus fierbinte. Pe langa faptul ca iti vei reveni din starile de frig, frisoane, te va ajuta sa iti desfunzi caile respiratorii. In plus, transpirand ulterior ai mai multe sanse de a elimina mai repede raceala.
  • Micul dejun ar trebui sa fie, mai mult ca oricand, bogat in vitamina C, cea care stimuleaza sistemul imunitar. Alege spre exemplu fructele de padure, citricele.
  • Apeleaza la aburi. Asta te va ajuta sa iti desfunzi nasul, sa iti calmezi starea de usturime din gat si stimuleaza ca mucoasa nazala sa nu mai fie iritanta. Ai beneficii din asta deci nu te feri de aburi ori de cate ori ai ocazia.
  • Consuma mai multe proteine pentru ca acestea stimuleaza organismul, sistemul imunitar pentru a reactiona fata de virus.
  • Se recomanda atat plimbari scurte cat si odihna pentru ca energia este la un nivel scazut.
  • Cina ar putea insemna o mancare picanta care sa curete sinusuruile si care sa iti accelereze metabolismul. Din aceasta categorie se numara condimentele precum usturoiul sau ghimbirul de asemenea.

Ca o incheiere a zilei repeta etapa de baie cu aburi care te ajuta sa te relaxezi si sa ai un somn linistit. Nu ai nimic de pierdut deci incearca!

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these