Obisnuim sa asociem plansul cu stari negative, cu situatii problematice insa in egala masura plansul poate fi o eliberare, o suparare de moment, o clipa de bucurie dusa la extrem. Dincolo de aceasta diferenta se pare ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca plansul este de fapt benefic.
Daca ai observat ca dupa o sesiune de plans e ca si cand te eliberezi de tot si te simti mai bine nu este un mit. Asta pentru ca cercetarile arata ca plansul cauzat de un factor de stres te ajuta sa te eliberezi si de toxine si de hormonul care iti provoaca stres. Consistenta lacrimilor nu este aceeasi ca si cand plangi de fericire sau din cauza unei iritatii la nivelul ochilor.
Mai mult decat atat, se crede ca plansul are proprietati benefice caci imbunatateste starea unei persoana cu pana la 88%. Si din punct de vedere psihologic sa nu uitam ca ceea ce nu te doboara te face mai degraba puternic. Este celebra vorba care demonstreaza ca dupa cei ai avut parte de o sesiune de plans esti parca mai in forta. In plus, de vreme ce nu ai teama de plans, nu consideri ca este o slabiciune te intaresti psihic vorbind.
Daca a avea o frica sa scapi de ea inseamna sa te confrunti cu ea atunci prin plans ai de castigat. Asta te ajuta sa fii „calit” cum ar spune unii in formula populara. Sau dupa caz te ajuta sa faci fata stresului. Nu este greu de explicat si de inteles ca dupa o partida de plans ajungi sa fii mai puternic- este normal, dupa ce scapi de ceea ce cauzeaza stresul, de hormonul cu pricina, sa vezi totul cu o mai mare claritate si sa fii in forta pentru a rezolva ce ti se intampla.