De ce oare…curiozitati explicate de stiinta

De ce transpiram, de ce se intampla asta mai mult cand facem efort sunt curiozitati pe care le are toata lumea. Stim ceea ce pare mai usor de explicat insa in unele cazuri parca realitatea ne joaca feste. Stii zicala ” nu e ceea ce pare?”. Cateva situatii pot fi comparate in acest fel.

  • De ce oare…continua sa creasca unghiile si parul cand o persoana este deja decedata? Studentii de la medicina observa asta mai mult ca sigur. Insa nu este precum pare. Barba la barbati, unghiile si parul in general par sa creasca pentru ca intervine un proces de uscare a tesuturilor, de la deshidratare, ceea ce face ca unghiile sa para mai lungi, parul de asemenea.
  • De ce oare…racim din cauza frigului? De fapt lucrurile nu sunt asa. Racim mai adesea pentru ca este sezonul prielnic de inmultire a virusurilor. Oamenii tind sa stea mai mult in casa, la caldura, in spatii inchise. Asta nu va face altceva decat sa inmulteasca virusului de raceala. In schimb in frig virusul nu rezista si moare. Totusi de ce ne curge nasul cand este frig? Membrana nazala se inflameaza de aceea ne curge nasul insa nu asta inseamna ca am racit.
  • De ce oare…nu este nevoie sa suflam nasul pe timp de noapte? Cand esti racit ziua este un chin pentru cat de mult si de des trebuie sa curati nasul. De ce nu se intampla acelasi lucru si noaptea? Gravitatia isi spune cuvantul astfel ca fiind intr-o pozitie la orizontala modificam cursul mucusului care nu se mai elimina prin nari. Acesta se scurge in spatele capului si inconstient in inghitim pentru ca dimineata sa o luam de la capat.
  • De ce oare…transpiram abundent abia dupa ce depunem efort fizic? De fapt transpirai si in timp ce faceai asta doar ca aerul face ca totul sa se evapore. Mai mult decat atat, cand te opresti muschii emana caldura ca urmare a miscarii pe care au facut-o, de unde si senzatia de caldura si de transpiratie exagerata.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these