De ce sa te folosesti de piper

Multe din condimentele din casa sunt ideale si pentru alte intrebuintari. Piperul nu face nici el exceptie, acel tip de condiment care te ajuta si in cazuri cosmetice. Trebuie doar sa ii descoperi diversele intrebuintari caci de altfel se dovedeste a fi un aliat perfect.

Iata si in ce scopuri poti folosi piperul:

  1. Iti desfunda caile nazale. Desi unii ar spune ca este nebunie sa te bazezi pe asa ceva ca forma de decongestionare nazala, efectul sau este unul real si recunoscut.
  2. Pentru tuse. Ideal in cazul celor care nu scapa de o tuse iritativa, se pare ca actiunea piperului este aceea de a calma iritatia in gat, desi culmea ai impresia ca ar face exact pe dos.
  3. O alta metoda babeasca tine de folosirea piperului ca si tratament local pentru durerile in urechi. Asta inseamna mai degraba cataplasme din piper, aplicate pe ureche. Incalzind zona, calmeaza durerea. Atentie insa, aceasta metoda este doar una de moment, ceea ce face ca tratamentul in sine sa fie cu totul altul. Dar, la nevoie…
  4. Stiai ca piperul poate forma o pasta cu care sa sigilezi pe moment o mica gaura? In gospodarie este cunoscut drept un lipici desi nu de lunga durata, unul destul de eficient. Nu te baza ca va dura o vesnicie insa te poate salva din impas.
  5. Alunga rozatoarele. Un alt efect mai putin placut cand stai la casa tine de invazia rozatoarelor. Practic nu imposibil insa ceva mai greu sa scapi de ele este si misiunea care te face sa te gandesti la tot felul de solutii. Asadar, piperul poate fi o solutie de acest gen. Nu este tocmai pe placul rozatoarelor sa simta un astfel de miros si vor pleca din zona.
  6. Si daca protejarea plantelor este intentia ta, afla ca piperul macinat, dizolvat si diluat cu apa poate fi si solutia pentru ca insectele sa nu iti distruga plantele de orice fel. Eficienta unui astfel de compus se dovedeste mai ales dupa ploaie. Si daca nu ai nimic de pierdut, de ce sa nu incerci?

Cu toate motivele ca piperul sa fie prezent in bucataria ta, descopera beneficiile acestuia.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these