De ce sa vizitezi Finlanda

Poate ca Norvegia si Suedia ar putea sa fie cele mai populare destinatii turistice din Peninsula Scandinava, insa Finlanda este o tara care merita sa fie explorata. Aici ai cateva motive care cu siguranta te vor face sa vrei sa vizitezi tara de gheata si pentru care nu vei regreta ca ai incercat sa vezi o tara din Nordul Europei.

Nu e chiar atat de frig pe cat pare. Temperaturile medii variaza intre -4 grade Celsius si +17 grade pe timpul verii. In timp ce cea mai pare parte a Europei se sufoca de caldura pe timp de vara din cauza temperaturilor insuportabile, Finlanda beneficiaza de o vara calma, ceea ce inseamna ca turistii pot sa savureze relaxati peisajele minunate.

Exista un numar total de 5,5 milioane de oameni care traiesc pe teritoriul Finlandei, tara avand o suprafata de 339,228 kilometri patrati, iar din aceasta cauza cu siguranta nu te vei simti claustrofob in aceste locuri. De asemenea, la fel ca si in cazul celorlati vecini din Peninsula Scandinava, limba oficiala folosita in afaceri este engleza. Cu toate acestea, spre deosebire de Norvegia si Suedia, moneda nationala a Finlandei este euro. Acest lucru este chiar util daca te afli in vizita in Europa de Vest inainte sa ajungi intr-o excursie din nordul continentului.

Finlanda – una din cele mai sigure tari

Rata criminalitatii din Finlanda este extrem de mica, ceea ce face ca acest stat sa fie locul ideal pentru cei care prefera sa calatoreasca singuri, pentru familii sau pentru batrani – care se simt mai predispusi la violenta in alte orase mari din Europa, care sunt cunoscute pentru o rata ridicata a criminalitatii. Helsinki, capitala Finlandei, a fost numita ca fiind al doilea cel mai sigur oras din toata lumea.

Asemenea Danemarcei, Finlanda inregistreaza cele mai mici nivele de coruptie din lume, iar acest lucru se alatura sentimentului general de siguranta si protectie din timpul excursiei, deoarece turistii sunt constienti de faptul ca nimeni din guvern nu poate interveni in a distruge vizita in aceste locuri minunate.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these