De ce trebuie sa imbratisezi mai des

Ti-ai dat seama ca un simplu compliment spus cand trebuie este cel care te poate scoate dintr-o stare proasta? Si imbratisarile functioneaza la fel. Un gest pe cat de banal pe atat de benefic pentru starea ta.

Imbratisam pe cineva cand cu drag sarutam, salutam sau compatimim. In orice caz ar trebui sa faci asta mai des pentru ca te ajuta. Iata cateva motive sa faci asta zilnic si de cate ori se iveste ocazia:

  • Eliberarea de oxitocina este cea care rezulta in urma unei imbratisari. Asta te va face sa te simti mai bine, fiind hormonul responsabil de starea de fericire.
  • Prin imbratisare si semnalele ce se transmit catre creier in acele momente se regleaza tensiunea. Experimentele au aratat de-a lungul timpului ca aceasta forma poate fi si o terapie pana la urma ori in cazul unui bebelus este mai mult decat edificator ca starea sa va fi una de calm cand va fi la pieptul mamei.
  • Intr-un lung sir de efecte se pare ca orice imbratisare iti poate da si o stare de calm si de reducere a stresului implicit. Cel putin pentru moment, ca o gura de aer proaspat de care ai nevoie la un moment dat.
  • Un alt studiu arata ca imbratisarile ar putea sa inlature si sentimentul de frica. Teama de orice se diminueaza cand cineva este imbratisat.

Studiile de-a lungul timpului arata ca cel mai mult beneficiaza un adult din efectele benefice ale imbratisatului. Pentru ca in timp, pe masura ce imbatranim declansam tot mai mult hormonul stresului pentru ca ajungem sa fim mai singuri, mai bolnavi si neputinciosi. Imbratisarile calde si vorbele spuse cand trebuie pot contribui la o stare de bine. Pana la urma sporeste si increderea de sine de vreme ce te face sa te simti protejat, in siguranta si sa legi relatii sociale.

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these