De vorba cu lumea de dincolo

In momentul in care o persoana draga trece in lumea de dincolo durerea este greu de descris. Un gol pe care nu il poate inlocui nimeni, un univers distrus si nevoia de a merge mai departe insa ine gala masura cu jelirea celui care a nu mai  este si nu va fi mai alaturi de tine. Uniia r da si un an din voata doar pentru o clipa alaturi de cel drag. Si daca cercetatorii inteleg acest lucru in viitorul apropiat se prea poate sa comunici cu cel drag in mediul virtual.

Cu ajutorul unui profil, cu ajutorul unui istoric sa-i spunem despre persoana in cauza, cu mesaje din trecut, conversatii pe chat si asa mai departe se va folosi o inteligenta artificiala pentru ca prin intermediul unui avatar cei din lumea nostra sa poata trece de barierea durerii si sa contacteze pe cei plecati in luema sufletelor.

Utilizatorii vor putea comunica verbal, prin intermediul mesajelor, prin scris. Bazandu-se pe ceea ce in alte contexte persoana in cauza ar fi raspuns practic se pun cap la cap cuvinte pentru a putea oferi un raspuns in conversatia cu cei dragi.

Suna ciudat, suna iesti din comun si poate in lumea cercetatorilor tine doar de o provocare pentru a realiza o astfel de conversatie. Traim in lumea moderna cand ceea ce parea SF si greu de atins este acum marea incercare pe care cercetatorii o vad ca plan de viitor. Insa nu mergem prea departe? Cu ce va schimba starea unuia apeland la o astfel de conversatie? Caci pana la urma trebuie sa constientizam ca este vorba de o conversatie falsa. Sau poate ca numai vocea celui drag face ca durerea sa ti se aline. Ramane de vazut cand se va realiza un astfel de plan si cine si-ar dori sa poarte astfel de conversatii…

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these