Despre jocuri video

Jocuri video din ziua de astazi au devenit o adevarata industrie. Avand in vedere cat de mult timp este necesar pentru realizarea unui joc si de numarul de persoane implicate intr-un astfel de proiecte este de asteptat ca acestea genereaza costuri care se apropie de cele din productia de filme.

Defapt unele jocuri au generat costuri de sute de milioane de dolari. Spre deosebire de lumea filmelor, costurile legate de dezvoltarea jocurilor video este un element care este tinut departe de ochii lumii buff.

Va vom prezenta in continuare cele mai scumpe jocuri video realizate pana in prezent. Ce ar trebui sa aveti in vedere este faptul ca preturile includ atat productia cat si partea de marketing.

„Tomb Raider” – $100 millioane

Tomb Raider a fost un joc ce a fost lansat in anul 2013 si a creat un sentiment de anticipatie cum nu s-a mai vazut. Jocul s-a vandut in peste 1 milion de copii in primele 48 de ore de la lansarea sa. Un raport pe luna trecuta inregistra un numar de 6.5 milioane de copii vandute.  Daca ar fi sa ajustam preturile pentru ziua de astazi jocul a generat costuri de 102 milioane de dolari.

„Grand Theft Auto IV” – $110 millioane

Rockstar Games este un nume mare in industria jocurilor video. Compania este cunosctuta in general pentru seria de jocuri GTA. In anul 2008 a fost lansat jocul GTA IV care a generat la randul sau costuri de 110 de milioane de dolari. In doar 24 de ore de la lansare jocul s-a vandut in 3.6 milioane de copii, facand din GTA IV unul din cele mai bine vandute jocuri la nivel global.

Indiferent daca joci sau nu aceste jocuri ce ai de retinut este faptul ca industria este una ce e in continua dezvoltare si pe masura ce jocurile devin din ce in ce mai sofsiticate si avansate costurile generate vor fi si ele pe masura.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may also like these