Despre soc, planta minune

Cine nu a baut cel putin o data in viata sa socata parca nu a simtit cu adevarat ce inseamna copilaria. Acea bautura facuta in casa ne salveaza de aditivi si de tot felul de e-uri si substante ce le gasim in zilele noastre in mai toate bauturile. Insa din pacate prea putini sunt cei care sa isi indrepte atentia catre aceasta planta.

Considerata a fi o planta leac socul te poate ajuta in varii situatii. Iata cateva dintre acestea:

  • Frunzele de soc sunt foarte bune in ceea ce priveste cicatrizarea ranilor. Poate fi folosit cu succes si pentru efectul sau calmant in caz de iritatii si se aplica direct pe piele.
  • Un mix realizat din soc poate fi un bun remediu pentru cei care isi cauta o sursa de detoxifiere.
  • Infuzia la rece a florii de soc se poate folosi cu succes pentru a curata ochii si pentru a scapa de inflamatie, la mahmureala sau oboseala.
  • Extractul florilor de soc se foloseste de asemenea si pentru dizolvarea pietrelor la rinichi. De asemenea ajuta si la curatarea vezicii biliare.
  • Pentru cei care resimt dureri fie de la oboseala fie cand vine voba de reumatism florile de soc sunt ideale in bai pentru tratament naturist.
  • Pentru ca are proprietati astringente curata foarte bine pielea si mai toate formele ei de iritatie, eczeme sau eruptii.
  • Si durerile de urechi se trateaza cu un astfel de leac, cand se aplica comprese cu suc de flori de soc pe ureche.

Lista de avantaje cand se foloseste socul poate continua. Pana una alta nu se exclude nici faptul ca sucul din florile de soc este savursos si racoritor. Doar preparat cu masura caci printre ingrediente se include si drojdea, cea care poate provoca ceva stari mai putin placute la stomac.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these