Din nou, la scoala

„Toamna se numara bobocii” spune o vorba. Si la fel de adevarat este ca inceputul de septembrie aduce se pare si inceputul de an scolar. O astfel de provocare implica intreaga familie caci scolarul are nevoie de indrumare. Mai ales in primii ani de scoala totul pare sa fie un chin.

La fel de presati se simt si parintii. Poate ca pare greu de crezut insa si acestia au parte de un altfel de program de cum incepe scoala. Iata despre ce este vorba:

Bugetul casei

Se modifica pentru ca apar alte si alte cheltuieli. Asta inseamna nevoia de a tine cont de toate rechizitele insa nu numai la inceput de an. Solicitari sunt multe, pretentii pe masura.

Diferenta de program

Se aplica cel mai mult la acele familii in cadrul carora exista mai multi copii cu varste diverse. In timp ce unii vor merge la scoala si vor avea alte preocupari, cei mici isi pierd efectiv partenerul de joaca. Si nu este deloc placut pentru ca acum trebuie sa isi suplineasca aceasta lipsa.

Teme, teme, teme

Parintii inlocuiesc adesea, acasa, pe cei care le sunt ghizi si profesori elevilor. Asadar, un plus de stres se resimte asupra lor si cand vine vorba de temele pe care cei mici le au de facut. Nu este o joaca, intrucat elevul are si el o carte de vizita prin modul in care isi face temele.

Trezirea, la apel

O mare diferenta ce are sa vina se refera si la programul de scoala. Fie ca invata de dimineata sau nu, va avea totusi nevoie de planificare a unei zile. Trezitul de dimineata pare sa fie un chin si un plus de stres si pentru parinti pentru ca implica mai multe aspecte: seara se incheie mai repede, au grija ca elevul sa fie odihnit, trezitul de dimineata este insotit si de prezenta adultilor deci cam totul graviteaza in jurul acestui obicei si nou program.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these