Dureri de cap combatute natural

O durere de cap ar putea fi sursa tuturor problemelor tale. Si asta pentru ca simpla durere de cap, cel putin la inceput, devine ceea ce iti strica buna dispozitie, ceea ce te deranjeaza si nu te mai lasa sa te concentrezi.

Cauzele durerilor de cap sunt multiple si mai cu seama au multiple rezolvari. Pana cand sa te avanti sa crezi ca medicamentatia este cea mai buna varianta poti oricand sa apelezi la tratamentul natural:

  1. Turmericul. Prea putin cunoscut la noi se pare ca devine subestimat. Eficient cand vine vorba de dureri de cap si  nu numai. De fapt este un lung sir de aspecte ce se coreleaza unele cu altele. Acest tip de condiment se face responsabil de curatarea sangelui si de buna functionare a ficatului, ajunge sa fie benefic si pentru sistemul imunitar astfel ca intr-o oarecare masura este indicat oricum pentru intreg organismul.
  2. Menta este cea care relaxeaza in primul rand. Durerea de cap ar putea fi foarte bine rezultatul stresului si mai mult a unei presiuni psihice decat varianta de problema medicala. Asa ca un ceai sau masaj cu menta este benefic, o forma de aromaterapie pana la urma.
  3. Ghimbirul are si el un rol. Reduce durerile si te invigoreaza astfel ca te scoate din starea ta proasta datorata in mare parte durerii de cap. Cunoscut si pentru aspectele sale favorizante anti-inflamatoare un ceai de ghimbir este oricand indicat.
  4. Fructele si legumele. Oricand fructele si legumele sunt un plus pentru sanatate. Acestea au, fiecare in parte, un bun aport de vitamine si minerale care sa contribuie la o viata sanatoasa asa ca nu te sfii sa le consumi in voie.

Si nu in ultimul rand probabil ca ti-ai dori sa consumi si o cafea cand vine vorba de dureri de cap. Este chiar dovedit stiintific ca o cafea, in jur de 200 de mg de cafeina, ar putea diminua din durerea de cap.

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these