Excesul de sare- ce sa tii cont

sare-de-bucatarie

Auzi mereu ca excesele de  orice fel se prea poate sa se intoarca impotriva ta, lovindu-te cand te astepti mai putin. Cum si de ce nu stim inca. Cert este ca din aceeasi lista se numara excesul de sare; poate ca nu in sensul de a manca atat de sarat incat sa nu mai poti respira insa ca un consum cumulat de-a lungul zilei ai sanse ca ceea ce mananci sa fie mereu cu un gram in plus de sare.

Cand vine vorba de consumul de sare iata ce trebuie sa stii:

  1. Ce e prea mult strica si poate duce si la dependenta. Asta pentru ca este destul de greu sa te dezobisnuiesti de acest obicei; in timp papilele gustative se vor obisnui cu excesul de sare astfel ca se va ajunge in punctul in care vei consuma tot mai multa.
  2. Ai probleme cu tensiunea arteriala. Poate suna ciudat mai ales pentru cei care banuiau un exces de cafea sau cine stie ce alt factor de acest gen insa se pare ca excesul de sodiu este responsabil de acest efect.
  3. Retentie de lichide. Un alt efect destul de neplacut al excesului de sodiu se leaga de cantitatea de lichide ce se retine. Din acest punct de vedere nu numai ca te vei simti balonat si umflat insa ai sanse si sa arati astfel.

Si desigur problemele cu se opresc aici. Se crede ca tot excesul de sodiu este cel care ar putea declansa si favoriza probleme cardio-vasculare- nu degeaba celor care au probleme de acest gen se recomanda un regim de lunga durata cu un nivel mai mic de sare in mancarea consumata.

In orice caz, daca nu constientizam de fapt in ce mod ar putea sa ne afecteze excesul de sare nu ne vom limita in consum.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these