Explicatii ale mediei de viata in cazul femeilor

Stiai ca femeile traiesc in medie cu 5 ani mai mult decat barbatii? Acest lucru demonstreaza ca desi barbatii se considera reprezentantii sexului tare ajung sa nu fie totusi si cei mai rezistenti din acest punct de vedere.

Cum si de ce. In ceea ce priveste modalitatea stiintifica de a demonstra totul ar putea sa tina de:

  1. Faptul ca femeile sunt atente la starea lor de sanatate. Spre deosebire de acestea barbatii sunt cei care sufera de un sindrom, numit John Wayne, ce ii determina sa nu mearga la medic tocmai din ideea ca ar putea afla un diagnostic ce nu si-l doresc. Astfel de cazui se estimeaza ca sunt cel putin de 28%.
  2. Faptul ca femeile se imprietenesc mai mult si mai des. Viata sociala conteaza si ea cand vine vorba de starea de sanatate caci avem un sprijin si un alt confort psihic vorbind. Ori ceea ce tine de un psihic bun , pozitiv ne ajuta sa trecem mai usor peste probleme, chiar si cele de sanatate. Asadar, cu 50% mai multe sanse de a fi mai pozitivi si de a actiona placebo prietenia joaca un rol extrem de important.
  3. Mortalitatea in randul femeilor se explica si cand vine vorba de incidenta bolilor de inima. Specialistii spun ca in cazul femeilor exista sanse ca acestea sa dezvolte cine stie ce probleme de acest gen la 10 ani distanta fata de cazul barbatilor.
  4. Prudenta este de asemenea ceea ce caracterizeaza viata femeilor in general vorbind. Acestea sunt mai prudente si pentru ca prin natura lor ajung sa fie astfel si anume lobul lor frontal este cel care se dezvolta mai repede decat in cazul barbatilor. Isi asuma mai putine riscuri si astfel ajung sa aiba o viata mai lunga.

In plus, tinand cont de faptul ca la un moment dat sunt cele care dau viata sunt mai responsabile si cu modul in care isi traiesc viata, ce mananca si toate detaliile, din grija pentru copil.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these