Explicatii ale oboselii

oboseala

Oboseala este cea care iti da peste cap ritmul unei zile si te tine pe loc. Nu este placut sa fii in aceasta postura insa ce pare mai interesant tine de faptul ca explicatiile starilor de oboseala se regasesc in cu totul alta directii decat ceea ce credeai la inceput.

Ai putea fi obosit pentru ca ai probleme la care nu raspunzi cu „Nu”. De fapt de fiecare data cand spui da altora inseamna un nu pentru tine. Trebuie sa fii mai selectiv, trebuie sa inveti sa iti acorzi prioritatea lucrurilor, sa stii cand sa renunti si cand sa tii cont mai mult de tine.

Perfectionismul este si el cel care iti da batai de cap. Cu cat tii cont mai mult de detalii si de un mod obsesiv de a urma anumite idei cu atat te obosesti mai tare. Vei spune ca totul se justifica doar ca in cele din urma asta te va darama si psihic. Cu cat iti doresti mai mult cu atat iti vei seta scopuri mai inalte doar ca la un moment dat nu vei mai fi multumit de tine si de ceea ce te inconjoara.

Starile de oboseala intervin fara doar si poate si cand nu bei suficienta apa. Corpul uman este alcatuit in mare parte din apa. Si cand chiar si un 2% din totalul de lichide din organism scade se pare ca organismul resimte diferenta. Apar durerile de cap si nu in cele din urma si o stare de oboseala.

Cata miscare faci pe zi? Este un aspect la fel de important de vreme ce lipsa efortului fizic iti provoaca de asemenea o stare de oboseala. Avem nevoie de miscare pentru a fi in forma si nu este singurul motiv pentru care trebuie sa iti gasesti cel putin cateva minute dedicate acestui moment.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these