Femeile sunt mai judecate decat barbatii

Femeile s-au luptat cu adevarat pentru a-si castiga statutul pe care il au. De la femei menite sa faca copii si sa ii creasca, sa aiba grija de casa si de sot au ajuns independente. Si-au demonstrat aptitudinile in varii domenii, au ajuns sa munceasca cot la cot cu barbatii. Si totusi, statutul lor in societate este inegal fata de barbati.

Si cand te gandesti ca acestea s-au straduit sa ajunga in lumea moderna ca fiind independente nu scapa de gura lumii. Vor fi mai aspru criticate cand vor alege sa nu faca copii. Unele isi doresc sa urce scara ascendenta in cariera pana cand sa ajunga sa fie mame. Daca barbatii se justifica prin lipsa de timp se intelege insa nu acelasi credit este oferit unei femei. De fapt nu sunt scuze.

Poate ca in ceea ce priveste situatia amoroasa, cand vine vorba de numarul partenerilor tine de decenta de a nu depasi un numar. Barbatii insa vor fi considerati Don Juani. Daca femeile nu au timp pentru curatenie sunt aratate cu degetul pe cand un barbat se cere cocolosit. Pana la urma instinctul nostru este acela de a-l ajuta.

Dar poate cel mai greu de gestionat este mediul afacerilor. Sa fii cea care isi plimba suav picioarele imbracate in fuste si rochii nu este atat de usor pe cat pare. Barbatii le vor considera mereu pe femei slabe in afaceri. Si totusi cand se doresc a se impune isi fac o imagine de femeie agresiva, aroganta poate. Un barbat intr-o astfel de postura va fi un bun lider, cel care stie cum sa se impuna.

Exemplele vor continua mereu: ba ca un barbat neingrijit este imaginea unei femei neingrijite nu vina proprie, ba ca este prea grasa, ba ca este singura, divortata etc. Femeile primesc mereu o palma mai grea de la societate. Li se ofera libertate insa cu masura!

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these