Forma cubica ce o poti folosi nu numai pentru gheata

tavita cuburi

Formele clasice de cuburi de gheata ce ase realizeaza chiar si acasa sunt populare in sezonul cald. Insa nu numai apa inghetata este cea pe care o poti forma pentru racoarea necesara vara. Cu putina creativitate te poti baza pe aceasta tavita sa faci mult mai mult lucruri decat credeai.

Forme inedite si retete atragatoare

Pe langa faptul ca nu numai forma cubica este cea la care sa apelezi- spre exemplu exista tavite de acest gen cu forma unor note muzicale- iata cum poti folosi aceasta metoda:

  1. Amesteca ierburile aromate in ulei de masline si pastreaza aroma acestora pentru diverse sosuri si mai ales pentru dressing de salate. In mod normal acestea isi pierd aroma in timp daca nu sunt pastrate bine.
  2. Un desert aparte. Cui sa nu-i placa ciocolata? O poti combina in forma sa lichida cu fructe in interior, in forme ce le faci la congelator. Sunt delicioase, un desert tip gustare ce nu iti ia prea mult timp sa il prepari. Iar combinatiile sunt multiple.
  3. Cuburile de lapte cu vanilie. Acestea pot fi ideale pentru cafele in special. Sau opteaza numai pentru cuburile de vanilie ce le poti ulterior adauga la diverse gustari, la un pahar de lapte, la deserturi etc.
  4. Chiar si fara sistemul de inghetare te poti folosi de tava pentru cuburi de gheata pentru a forma portiile de sushi. Totul devine mai usor, mai practic.
  5. Ingheata vinul. O data deschisa o sticla de vin se rasufla cum se spune in popor asadar nu va mai avea aceeasi aroma si mai tarziu. Ce poti sa faci cu el? Ingheata vinul in ce forme doresti si foloseste-l ulterior la diverse retete ce cer si un astfel de ingredient.

Jeleurile de asemenea au nevoie de astfel de forme, pudinca, sosurile ce le folosesti pe termen lung se pot conserva si intr-o astfel de maniera astfel ca acea tavita de forme este mai utila decat ai fi crezut.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these