Greseli ale modului in care economisesti

bani

Banii vin si pleaca si este destul de usor sa ajungi in punctul in care nu mai ai nimic din ceea ce ai castigat o luna intreaga. Se intampla frecvent asta si tine intr-o oarecare masura de anumite obiceiuri gresite.

Ce gresesti cu banii tai. Ai impresia ca daca din banii ramasi pui o parte la ciorap iti asiguri oarecum sa spunem o stabilitate pe termen lung. De fapt este un concept gresit caci se pare ca mai bine si mai eficient este sa economisesti cand inca de la bun inceput iti faci calcule sa poti sa pui la saltea. Si ca tot vorbeam despre asta sa nu uitam ca a face planul inseamna cel putin sa ai o evidenta financiara si sa nu cheltui fara rost.

Fa un cont de economii. Te ajuta insa si mai mult ajuta sa ai mai multe pentru diverse situatii. Asadar, un cont pentru noua masina, unul pentru copil si asa mai departe ca in cele din urma sa iti permiti sa ai si unul numai pentru poftele tale lunare, de la haine la ingrijire si asa mai departe. Astfel, nu te vei baga in banii destinati de vacante.

Sa nu tii socoteala a ceea ce cheltuiesti este cea mai mare greseala. Sau chiar si cand crezi ca totul este atat de ieftin faci un pas gresit. Stii vorba aceea, esti prea sarac sa iti permiti sa cumperi ceva ieftin. Asta pentru ca si un articol de imbracaminte spre exemplu dupa o purtare se va strica daca este de proasta calitate. Asa ca investeste pe termen lung.

Altii sunt de parere ca mai util este sa iti pui banii la munca daca se poate spune astfel. Sa investesti pentru ca mai apoi sa ai un venit asigurat din ceva. Si cine nu viseaza la un venit pasiv?

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these