Greseli cu si despre cafele

Un punct crucial in inceputul de zi il reprezinta momentul in care iti servesti cafeaua. Faci o alegere comuna, preferi sa iti prepari singur cafeaua, nici nu mai conteaza de vreme ce cafeaua sorbita este una delicioasa.

Inevitabil insa vin si diversele greseli pe care le faci. O cafea exceptionala are si ea nevoie de atentie. Iata cateva aspecte la care nici nu te-ai gandit:

  1. Se crede ca temperatura optima a cafelei este de 57 de grade. Desigur, aceasta temperatura nu este poate cea mai buna pentru servire insa este temperatura optima pentru preparare.
  2. Sa servesti cafeaua dimineata pare cel mai comun lucru. De fapt unii cercetatori spun ca orele potrivite sunt intre 9:30 si 11:30, 1 – 5 dupa masa. Pentru ca in mod normal organismul se poate „trezi” si energiza singur pana la un punct si abia apoi are nevoie de „ajutor”.
  3. Cea mai buna cafea? Greu de definit asta mai ales ca de la caz la caz fiecare in parte considera in stil propriu un anume tip. Insa cercetatorii din SUA spun ca o cafea buna inseamna o cafea cu unt. Desi pare ciudat se pare ca o astfel de cafea este energizata si satioasa. Este cel putin de incercat.
  4. Cafeaua te energizeaza aproape instant. Actiunea sa se petrece in maximum de 20 de minute de la servire. Si desi ai avea impresia ca asta te va tine treaz cercetatorii au gasi si o cale comuna cu odihna. Stiai ca a servi o cafea dupa care sa iti incepi siesta de somn te ajuta sa te odihnesti mai bine si sa te trezesti implinit si relaxat.

Sa servesti o cafea pare banal insa daca iti doresti sa ai parte de toate avantajele unei astfel de bauturi trebuie sa tii cont atat de modul de preparare cat si de timpul de servire. Reteta unei cafele perfecte poate sa difere insa cert este ca iti doresti sa te bucuri de clipe de rasfat si mai apoi si sa te energizeze.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these