Grija detaliilor la birou

Nu degeaba se spune ca detaliile fac o mare diferenta; sa lucrezi la birou nu este o mandrie oarecum cand nu exista conditii care sa iti faca munca una placuta. Pe cat de banal ai putea crede ca este totul geamul in sine este cel care iti aduce sau nu un grad de confort al orelor de munca.

Daca initial ai corela totul cu nivelul de oxigen si cat de usor ppti sa aerisesti o incapere de fapt geamul biroului in care lucrezi conteaza mai mult si pentru lumina. Studiile arata ca daca ai sau nu parte de lumina naturala de la soare iti afecteaza bioritmul. Ce se intampla de fapt? Se pare ca cei care au un geam mic la birou care nu permite prea multa lumina sa patraunda in incapere sau mai rau, cei care nu au deloc geam la birou sau in incaperea in care lucreaza dorm in medie cu 46 de minute mai putin decat ceilalti.

Nu poti substitui ce inseamna lumina de la soare, naturala, cu cea artificiala chiar daca pana la urma practic te ajuta. Tine de beneficiile acesteia ce nu le poti inlocui, de lipsa elementului albastru in spectrul luminos, ceea ce are o mare influenta in ritmul pe care il are organismul, de a se trezi si de a se odihni. Pentru cei care nu au parte de un ritm bun se vor simti din ce in ce mai obositi fizic si psihic, cu un randament mai scazut.

Si nu numai astfel de detalii conteaza. Ventilatia trebuie si ea luata in considerare caci pana la urma oxigenul este cel care „hraneste” creierul pentru a putea functiona la cote normale si satisfacatoare. Aui nevoie de cel putin 20% din cantitatea de oxigen sa ajunga la creier deci ventileaza locatia. Si daca te bazezi pe aparatul de aer conditionat nu uita sa ii schimbi filtrul destul de des.

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these