Iata cat de esentiala este lamaia

Cand iti este rau, cu stari usoare de voma se spune ca lamaia este cea care te ajuta. Sucul ei acid, aparent insa caci este alcalin in stomac, iti provoaca si pofta de mancare. Sunt clasice idei pe care le stim de la parinti. Insa lamaia este cu mult mai benefica decat atat.

Proprietatile lamaii

In primul rand afla ca lamaia este cu un continut mare de vitamina C, fiind parte din categoria de citrice si marele beneficiu pe care il are se refera la modul in care lupta pentru sistemul imunitar. Este un mare plus din acest punct de vedere, mai ales pentru perioada rece.

In al doilea rand echilibreaza PH-ul. Chiar daca sunt acide si asa se crede pentru ca sunt citrice lamaile sunt de fapt alcaline in combinatie cu acidul din stomac. Astfel nu te sfii sa o consumi cand ai arsuri la stomac.

Pentru ca sunt pline de ioni incarcati negativi lamaile ajuta la o mai buna oxigenare a creierului. Astfel, creierul va functiona mai bine, vom fi mai atenti si mai vigilenti si implicit creste puterea de concentrare asupra sarcinilor.

Mai mult decat atat, se pare ca studiile au scos la iveala faptul ca lamaia poate fi un bun aliat anticancerigen. Asta si datorita faptului ca impiedica divizarea celulelor canceroase.

Si cand vine vorba de digestie si de modul in care stomacul tau este capabil sa asimileze ceea ce ii oferi descopera ca sucul de lamaie ajuta si dizolvarea mancarurilor, ba mai mult, ajutand la eliminarea toxinelor intr-un ritm mai bun caci influenteaza prin stimulare si secretia de bila.

Pentru a sti ca o lamaie este 100% naturala si buna te vei ghida dupa samburi. Cu cat mai multi cu atat mai bine caci in timp interventia umana prin diverse forme a facut ca unele fructe sa nu mai aiba chiar deloc semninte.

 

About the Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may also like these